عسل مادر

آخرین مطالب

۱۰ مطلب در اسفند ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

عسل یکی از بهترین و مغذی ترین مواد غذایی به شما می رود. عسل ها انواع و اسامی مختلفی دارند و هر کدام از انواع مختلف عسل دارای خواص و فواید مختلفی است. اگر شما هم قصد خرید عسل را داشته باشید حتما با اسامی و انواع مختلفی از عسل روبه رو می شوید. در این مقاله قصد داریم تا انواع عسل را بررسی و به شما معرفی کنیم.

معرفی انواع عسل

دسته بندی انواع عسل

همان طور که گفتیم عسل ها با توجه به مواردی مثل:

  • نوع گل یا شهد گل
  • منطقه جغرافیایی
  • زمان تولید یا همان فصل تولید عسل
  • رنگ عسل
  • نحوه تولید عسل

در دسته های مختلفی دسته بندی می شوند. در ادامه توضیح مختصری در مورد هر کدام از دسته بندی های ارائه شده برای عسل می پردازیم.

دسته بندی انواع عسل

دسته بندی عسل بر اساس نوع گل یا شهد گل

یکی از فاکتورهای دسته بندی عسل ها نوع گل یا همان شهد گلی است که عسل از آن تولید می شود. در این دسته بندی عسل ها به دو دسته تقسیم می شوند.

عسل تک گل

این نوع عسل ها فقط از شهد یک نوع گل تولید شده اند. این نوع عسل بیشتر در مناطقی که یک نوع خاص گل بر آن منطقه غالب است تولید می شود.

این نوع عسل به سختی تولید می شود، زیرا مناطق کمی هستند که فقط یک نوع گل خاص در آنها باشد از انواع عسل هایی که در این دسته قرار دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عسل شبدر
  2. عسل اقاقیا
  3. عسل گل افتاب گردان
  4. و…

عسل چند گل یا مخلوط

این نوع از عسل از چندین شهد گل تولید می شود. در این نوع عسل زنبور داران بر روی نوع گل تمرکزی ندارند و عسل چند گل یا مخلوط از شهد چندین گل جمع آوری می شود. عسل هایی مثل:

  1. عسل کوهستان
  2. عسل میوه ها و مرکبات
  3. عسل درختان میوه و بدون میوه
  4. و…

جزو عسل های چند گل یا مخلوط به حساب می آیند.

عسل طبیعی

دسته بندی عسل بر اساس منطقه جغرافیایی

برخی از انواع عسل را با توجه به منطقه ای که محل تولید عسل است دسته بندی می کنند. برخی از عسل هایی که در این دسته بندی هستند:

  1. عسل دماوند
  2. عسل کوهرنگ
  3. عسل قوچان
  4. عسل زنجان
  5. عسل خوانسار
  6. و…

البته برخی افراد برای نام گذاری عسل ها از دسته بندی عسل ها از ترکیب دسته بندی عسل بر اساس منطقه جغرافیایی و فصل تولید عسل استفاده می کنند. مثلا برخی می گویند: «عسل پاییزه تهران» منظور از عسل پاییزه تهران عسلی است که در اواخر و اوایل پاییز از نباتات تابستانی و پاییزه توسط زنبور داران تهرانی تهیه و تولید می شود.

انواع عسل بر اساس منطقه جغرافیایی

دسته بندی عسل بر اساس زمان یا فصل تولید

عسل ها را بر اساس زمان تولید هم دسته بندی می کنند، معمولا برای این دسته بندی از فصل تولید عسل استفاده می کنند. در ادامه برخی از زیرشاخه های این دسته بندی آورده شده است.

عسل بهاره

منظور از عسل بهاره عسلی است که در فصل بهار و معمولا از نباتات و شهد درختان بهاری تولید می شود. مانند عسل مرکبات و اقاقیا که در اولایل بهار توسط زنبور داران تولید و عرضه می شود.

عسل پاییزه

تولید این نوع عسل از اوایل تابستان تا اواخر پاییز صورت می گیرد. این دسته از عسل ها معمولا از نباتات و مرکباتی که بعد از اقاقیا رشد می کنند تولید می شود. به این دسته عسل تابستانه هم می گویند. برخی عسل های پاییزه عبارتند از:

  1. عسل اسپرس
  2. عسل گون
  3. و…

عسل پاییزه

دسته بندی عسل بر اساس رنگ

علاوه بر موارد بالا می توان عسل ها را از طریق رنگ هم دسته بندی کرد. البته استفاده از رنگ عسل بیشتر برای شناسایی نوع عسل کاربرد دارد.

مثلا عسل هایی که رنگ آنها سفید روشن و تقریبا بی رنگ هستند از نوع عسل اقاقیا هستند. در ادامه رنگ برخی از انواع عسل را مشاهده می کنید.

نوع عسل رنگ
عسل اقاقیا سفید روشن مانند آب (بی رنگ)
عسل افرا لیمویی
عسل اسپرس زرد طلایی
عسل انواع میوه‌ها زرد متمایل به قهوه‌ای
عسل شبدر سرخ زرد تمایل به قرمز
عسل زیرفون زرد متمایل به سبز
عسل گل قاصد زرد تیره
عسل نارون قهوه‌ای رنگ
عسل صنوبر سبز تیره تا سیاه
عسل آویشن قرمز رنگ
عسل اسپرس زرد رنگ
عسل مرکبات زرد روشن

دسته بندی عسل براساس نحوه تولید

برخی افراد با توجه به نحوه تولید عسل، عسل ها را دسته بندی می کنند. برخی از دسته بندی های عسل بر اساس نحوه تولید به شرح زیر است:

  1. عسل مایع
  2. عسل با موم
  3. عسل شکرک زده (کریستالیزه)
  4. عسل شان
  5. عسل مخلوط
  6. و…

دسته بندی عسل براساس نحوه تولید

معرفی انواع عسل

عسل اقاقیا

یکی از بهترین انواع عسل بدون شک همین عسل اقاقیا است. این عسل رنگ خاصی ندارد و شهد مایع این عسل بدون رنگ و شفاف است. البته رنگ این عسل بعد از کریستالیزاسیون به رنگ سفید مایل به برفی تغییر می کند.

خواص عسل اقاقیا

عسل اقاقیا مقوی، انرژِ زا و نشاط اور است. این نوع از عسل معطر و برای بیماری های صفرا مفید است. همچنین این عسل ملین و خواب اور و برای کم خونی مفید است.

همچنین این عسل اگر به همراه سیب مصرف شود یکی از بهترین انتی بیوتیک ها برای مقابله با سرماخوردگی است. همچنین استفاده از این عسل برای درمان ناراحتی ها و التهاب های چشمی و عفونت های خانم ها هم مفید است.

عسل گون

شهد این عسل از گیاه گون گرفته می شود به همین دلیل نام این عسل را عسل گون گذاشته اند. این عسل هم مانند عسل اقاقیا یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین عسل های ایران است.

خواص عسل گون

عسل گون هم مانند عسل اقاقیا دارای خواص تقویت کنندگی حافظه، مفید برای کم خونی، خواب آور و انرژِی زا است. علاوه بر مواردی که گفته شد عسل گون برای مغز و اعصاب و زخم ها، درد، ورم و التهاب های چشمی مفید است.

عسل یونجه

این نوع عسل از گل های یونجه توسر زنبور ها استخراج می شود. این عسل دارای طعم و عطر خوبی است. این عسل در حالت شهد رنگ کهربایی دارد اما این عسل به سرعت کریستالی شده.

خواص عسل یونجه

این نوع عسل شامل مقدار زیادی ویتامین های A و K است. همچنین این عسل مانند دیگر عسل ها ملین، خون ساز، نشاط آور، خوش مزه و خوش عطر می باشد.

عسل چند گیاه

عسل چند گیاه به عسل چهل گیاه هم مشهور است. این عسل در فصل بهار و از شهد گیاهان و گل های یک منطقه تولید می شود. این نوع عسل به دلیل متفاوت بودن گیاهانی که از آنها ساخته می شود از دیگر عسل ها خواص بیشتری دارد.

خواص عسل چند گیاه

عسل چند گیاه ضد عفونی کننده دستگاه گوارش است و برای بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش مفید است. عسل چند گیاه خاصیت تقویت اعصاب هم دارد. همچنین این عسل دارای خواص دیگری مثل: ضد اسهال، ضد سرفه، ضد اسم و آلرژی، ضد یبوست واشتها آور هم است.

عسل آفتاب گردان

همان طور که از نام این عسل پیداست این عسل از شهد گل های آفتاب گردان توسط زنبور ها جمع آوری می شود. رنگ این نوع عسل کهربایی رنگ است. این عسل رایحه و عطر زیادی ندارد اما این عسل طعم مطلوب و خوبی دارد.

عسل آفتاب گردان

خواص عسل آفتاب گردان

تقویت کننده حافظه، نرم کننده سینه و ملین، انرژی زا و اشتها آور و تسکین سرماخوردگی برخی از خواص عسل افتاب گردان است. همچنین این عسل به جز خواصی که گفته شد برای درمان برونش ها، ناراحتی های حنجره و ناراحتی های ریوی هم مفید است.

سخن پایانی

عسل یکی از مقوی ترین و مفید ترین مواد غذایی است که در انواع مختلفی تولید و نام گذاری می شود. عسل ها را می توان بر اساس نوع گل، منطقه، زمان تولید، رنگ و نحوه تولید دسته بندی کرد. البته هر کدام از این دسته بندی ها زیرشاخه هایی هم دارند. به صورت کلی ما در این مقاله به برسی انواع دسته بندی عسل و معرفی برخی از انواع عسل مثل عسل اقاقیا، عس گون، عسل بونجه، عسل چند گیاه و عسل افتاب گردان پرداختیم.

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

شکرک زدن عسل

 شکرک زدن عسل نه تنها دلیل بر تقلبی بودن نیست بلکه بر عکس معرف آن است که عسل کاملاً سالم بوده و توسط زنبورعسل تولید شده است . این بر خلاف تصور غلط در ایران است که عسل شکرک زده را تقلبی می دانند.

  آنچه که در اصطلاح (شکرک زدن) می گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن تقلبی بودن عسل را تداعی می کند ، چیزی جز پدیده تبلور (بلور شدن، رُس بستن و کریستالیزاسیون) نیست.
البته اصطلاح “شکرک زدن” برای این فرآیند طبیعی عسل علمی نیست و بایستی از اصطلاح رس بستن ( رس زدن ) استفاده کنیم.

عامل اصلی شکرک زدن عسل

 زنبور عسل نوعی از آنزیم دیاستاز به نام انورتاز را نیز به شهد اضافه می کند که این آنزیم به همراه مواد قندی و نشاسته ای که چهار پنجم وزن شهد را تشکیل می دهند.
عامل اصلی متبلور شدن عسل به شمار می روند و سرعت شکرک زدن مستقیماً به نسبت کربوهیدرات ها یعنی نسبت فروکتوز و گلوکوز وابسته می باشد و نسبت آن مستقیماً به نوع گل و پوشش گیاهی و فصل برداشت عسل در منطقه دارد یعنی متبلور شدن عسل بسته به نوع گل نیز متفاوت است.
به طور مثال عسل های پنبه، کلزا، خارشتر، عشقه و آفتاب گردان از جمله عسل هایی هستند که سریع رُس میزنند و طی یک بازه زمانی کمتر از یک ماه بلوری و جامد می شوند.
در حالی که عسل های اقاقیا، قنقال و کنار مدت زمان بیشتری طول می کشد تا این فرآیند بلوری شدن در آن ها آغاز شود. یکی دیگر از عوامل رس زدن عسل، وجود هسته مرکزی برای تشکیل بلور است، در واقع وجود بلور های ریز گلوکوز یا دانه گرده و یا ذرات معلق دیگر می تواند به عنوان کانونی برای شروع کریستالیزاسیون باشد.

 دما نیز یکی دیگر از عوامل تبلور در عسل است به طوری که نگه داری در درجه حرارت ۱۰ درجه سانتیگراد عمل تبلور را تسریع می کند.
دما های پایینتر و بالاتر از ۱۵ درجه تاثیر کمتری روی شکرک زدن عسل دارند، موثرترین دما برای آغاز شکرک زدن ۵ تا ۷ درجه سانتیگراد می باشد.
تغییرات دمایی شدید نیز می تواند رس بستن عسل را تسریع کند ( این امر در جابجایی عسل ها از منطقه ای به منطقه ای دیگر با شرایط دمایی متفاوت صورت می گیرد).

 به هرحال در دنیا، عسلی نیست که دیر یا زود بر اثر ماندن رس نزند و این تغییر حالت فیزیکی بدون اینکه تاثیری در کیفیت عسل داشته باشد پدید می آید و مصرف کننده بنا به سلیقه خود آنرا به صورت جامد و یا با حرارت غیر مستقیم آنرا به حالت مایع درآورده و مصرف می نماید ( توضیح اینکه حرارت باعث کاهش آنزیمهای عسل شده و رس زدن آنرا به تعویق می اندازد، باید توجه داشت که حرارت زیاد ارزش غذایی عسل را کاهش و یا از بین می برد)

 عسل رُس بسته (جامد) در کشورهای اروپایی طرفداران بیشتری نسبت به عسل مایع دارد.
توصیه ما این است که بعد از رس زدن عسل را حرارت ندهید و عسل را به همان صورت جامد مصرف کنید چون حرارت باعث کاهش کیفیت عسل می شود.
عسل در حالت جامد پایداری بیشتری دارد و کیفیت آن حفظ می شود پس سعی کنیم مصرف عسل رس بسته را به دوستان و آشنایان توصیه کنیم.

 دکتر نعمت ا… شهرستانی ، استاد فقید زنبور داری ایران می گوید :
وقتی که عسل رسوب می کند حتما سالم و طبیعی است، ولی اگر رسوب نکند می تواند طبیعی یا غیر طبیعی باشد که تشخیص آن به عهده آزمایشگاه های مجهز مواد غذایی می باشد.

 لازم به ذکر است عسل هایی که توسط زنبورعسل فرآوری می شوند شامل عسل های طبیعی و عسل های تغذیه ای رس می زنند که البته نحوه رس بستن آن بسته به میزان ساکارز و ترکیب قندی عسل می تواند متفاوت باشد که در مباحث بعدی به آن بیشتر می پردازیم.

پس به خاطر داشته باشیم که رُس زدن عسل نشانه مرغوبیت و طبیعی بودن عسل است. و اگر عسل مصرفی مون رس بست سعی کنیم به همان صورت رس بسته مصرف کنیم و عسل را حرارت ندهیم

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

عسل خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و سرشار از مواد معدنی از قبیل کلسیم، سولفور، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم و حاوی ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B5و C می‌باشد.
عسل یکی از بهترین مکمل‌های غذایی محسوب می‌شود که خواص دارویی زیادی دارد.

عسل، دارای خواص شگفت‌انگیز بسیاری است و مصرف آن به تمام گروه‌های سنی توصیه شده است.
تحقیقات حاکی از این است که هر چه عسل تیره‌تر باشد خاصیت آنتی اکسیدانی آن بیشتر بوده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.
نباید از قند و شیرینی عسل طبیعی ترسید و آن را به خاطر شیرین بودن مصرف نکرد.
در حقیقت، عسل خواص شگفت‌انگیزی برای سلامتی اعضای بدن دارد از جمله می توان به مواردی چون پیشگیری از حملات قلبی، التیام زخم‌ها، و افزایش انرژی بدن، اشاره کرد.

در ادامه به ۱۲ خاصیت فوق‌العاده‌ی عسل می‌پردازیم:

  1.  افزایش انرژی طبیعی بدن

    بسیاری از ورزشکاران برای افزایش انرژی خود از عسل در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند. با این که سطح کالری آن در مقایسه با سایر مواد قندی ۴۰ درصد کمتر است، اما انرژی آن بسیار بالاست و مصرف متعادل آن به وزن بدن، اضافه نمی‌کند.

  2. پیشگیری از سرطان و بیماری‌های قلبی

    بسیاری از افراد از ابتلا به سرطان هراس دارند اما با استفاده عسل در رژیم غذایی روزانه می‌توانند این ترس و هراس را از دل خود بیرون کنند. نتایج تحقیقات حاکی از این است که هر چه عسل تیره تر باشد خاصیت آنتی اکسیدانی آن بیشتر بوده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند. در واقع عسل منبع بسیار خوبی از آنتی‌اکسیدان است و نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماری‌های قلبی دارد.

  3. افزایش ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها

    عسل در برابر عفونت‌های بدن مثل یک آنتی بیوتیک عمل کرده و نقش مهمی در سیستم دفاعی بدن ایفا می‌کند.
    به عنوان مثال اگر جایی از بدن عفونت داشته باشد می‌توان به جای استفاده از داروهای شیمیایی آنتی بیوتیک، از عسل استفاده کرد.
    عسل محتوی آنتی میکروبیال است پس در مبارزه با باکتری‌ها نیز نقش مهمی به عهده دارد.
    عسل از جمله ضروری‌ترین غذاها برای آن دسته از افراد مسنی است که عملکرد سیستم گوارشی‌شان دچار ضعف شده است چرا که منبع خوبی از انرژی و مواد مغذی است که مستقیماً جذب بدن می‌شود
    می‌توان عسل را به شیوه‌های مختلف استفاده کرد از جمله مخلوط با چای یا آب گرم یا شیر، استفاده در شیرینی‌ها و دسرها و …

  4. التیام زخم‌ها و جای سوختگی

    در مواردی که جایی از اعضای بدن زخم می‌شود و یا می‌سوزد از عسل استفاده کنید.
    عسل در بدن، رطوبت هوا را به طرف خود می‌کشد و با این خاصیت خود در درمان زخم و سوختگی اثر مثبتی دارد.
    در واقع عسل به خاطر دارا بودن خاصیت ضدالتهابی نیز، کمک خوبی برای درمان سوختگی‌ها به شمار می‌رود.

  5. غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی

    عسل سرشار از ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B5، C می‌باشد همچنین مواد معدنی مفیدی نیز در عسل از جمله کلسیم، سولفور، آهن، روی، پتاسیم، منیزیم و … موجود می‌باشد.

  6. باعث تقویت جنین ضعیف در رحم مادر می‌شود.

  7. به سلامت و توان مادران باردار کمک می‌کند.

    این ماده غذایی با افزایش قابلیت جذب مواد غذایی در بدن به سلامت جنین در حین بارداری کمک می‌کند.

  8. برای رشد و تقویت مغز کودکان مفید است.

    از آن جا که مغز تا سن ۵ سالگی رشد روزانه دارد نیاز فراوانی به مواد مغذی و مفید دارد.

  9. اشتهای کودکان را افزایش می‌دهد.

    عناصر ویتامین B در عسل کامل بوده از این رو برای رشد سالم کودکان بسیار توصیه می‌شود.

  10. موجب عملکرد بهتر مغز می‌شود.

    عسل وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود، پس از ۷ دقیقه در جریان خون پخش می‌شود و با آزادسازی مولکول قند به عملکرد بهتر مغز که اصلی‌ترین مصرف کننده قند در بدن است، کمک می‌کند و مانع بروز خستگی می‌شود.

  11. مناسب برای سالمندان

    عسل از جمله ضروری‌ترین غذاها برای آن دسته از افراد مسنی است که عملکرد سیستم گوارشی‌شان دچار ضعف شده است چرا که منبع خوبی از انرژی و مواد مغذی است که مستقیماً جذب بدن می‌شود.

  12. اگر برای شستن دندان‌ها از آن استفاده شود باعث سفیدی دندان‌ها و سلامت لثه‌ها می‌شود.

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

بره موم و درمان سرطان

مشکلات مربوط به درمان‌های رایج سرطان

درمان‌های رایج سرطان در ژاپن ننظیر دیگر کشورها شامل جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی است. مرگ و میر در اثر سرطان سالیانه در ژاپن افزایش می‌یابد بطوری که در پنجاه سال گذشته سرطان چهار برابر شده است.

نیمی از بیماران در اثر سرطان می‌میرند. درمان سرطان‌های پیشرفته تنها با استفاده از شیوه‌های درمانی متداول مشکل است.
درمان‌های رایج سرطان ممکن است بر کیفیت زندگی بیماران اثر منفی بگذارند. این درمان‌ها گاهی خطراناک هستند.
نسبت میزان مرگ و میر پس از عمل جراحی بسته به محل سرطان و مهارت جراح بین ۱ تا ۳ درصد است.
نسبت مرگ و میر در حین شیمی درمانی معمولاً بین ۳ تا ۵ درصد است و بر کیفیت زندگی بیماران اثر منفی دارد.
پیشرفت کم در درمان سرطان‌های پیشرفته
بنابر نظر عمومی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در درمان سرطان پدید آمده است اما، بسیاری از داده‌ها از این دیدگاه حمایت نمی‌کند.
با آزمایش می‌توانیم مراحل اولیه سرطان را که قابل علاج نیز هستند تشخیص دهیم اما در درمان سرطان‌های پیشرفته ناتوانیم.
نمودار بعدی نشان دهنده پیشرفت تند روند درمان برای زنده نگهداشتن بیماران مبتلاء به سرطان سینه در قرن گذشته است.
نمودار نسبت مرگ و میر بیماران مبتلاء به سرطان سینه پیشرفته در یک قرن پیش و در حال حاضر را نشان می‌دهد.

طب مکمل و سرطان

روش‌های جدید درمان سرطان نیازمند شیوه‌هایی غیر از روش‌های متداول درمانی است. این نیاز یکی از علت‌هایی است که چرا طب مکمل این قدر در کشورهای پیشرفته محبوبیت پیدا کرده است.
به طوری که گزارش شده حدود ۷۰ درصد از بیماران مبتلاء به سرطان از چندین روش مکمل درمانی نظیر طب سوزنی یا داروهای گیاهی چینی همراه با روش‌های رایج درمانی استفاده می‌کنند.
بیشتر این بیماران درباره‌ی استفاده از این شیوه‌ها به پزشک خود چیزی نمی‌گویند زیرا، بیشتر پزشکان ژاپنی اعتقادی به روش‌های درمانی مکمل ندارند.

استراتژی دکتر میزوکامی در درمان سرطان

اگر چه درمان سرطان‌های پیشرفته تنها با شیوه‌های طبیعی ایده آل است، با این وجود درمان این سرطان‌ها فقط با استفاده از روش‌های طبیعی بسیار مشکل است.
به سبب اینکه سرعت تکثیر سلول‌های سرطانی خیلی زیاد است، توقف رشد آنها توسط شیوه‌های طبیعی امکان پذیر نیست و در بیشتر موارد به درمان‌های رایج نیاز است تا تکثیر سلول‌های سرطانی کاهش پیدا کند.

نحوه استفاده از بره موم توسط دکتر اوسامو میزوکامی

او در این باره می‌گوید:
اولین چیزهایی که من درباره‌ی بره موم آموختم به ۲۰ سال پیش بر می‌گردد، موقعی که در آمریکا اقامت داشتم و به این فرآورده زنبور عسل علاقمند شدم.
بعد از آن من هر روز بره موم می‌خوردم و این باعث شد که از شر آنفولانزا خلاص شوم، بیماریی که اغلب به آن مبتلاء بودم.
پس از آن پدر پیر و ۷۳ ساله من ۱۶ سال پیش مبتلاء به سرطان پانکراس از نوع پیشرفته شد. من به او توصیه کردم برای درمان سرطانش بره موم بخورد. او از عصاره‌ی آبی بره موم مصرف می‌کرد.
یکسال بعد او مرد، اما هیچگونه درد یا علائم شدید نداشت. از آن زمان به بعد من دریافتم که بره موم می‌تواند بخش مؤثری از درمان سرطان باشد.

بره موم و سرطان

دکتر میزوکامی در این زمینه می‌گوید:
از زمان تجربه پدرم در استفاده از بره موم، من از بره موم بعنوان درمان مکمل برای بیش از ۵۰۰ بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته استفاده کرده‌ام.

چرا از بره موم در درمان سرطان استفاده می‌شود؟

بیش از ۱۲۰۰ مقاله دانشگاهی در ارتباط با خواص بره موم از سراسر دنیا موجود است. هم اکنون این ماده نسبت به سایر مکمل‌ها بیشتر از جانب دانشمندان حمایت می‌شود. تحقیقات نشان داده که بره موم دارای خواص ضد سرطانی زیادی است.

اثرات ضد سرطانی بره موم

بره موم دارای خواص زیر است:

  1.  تأثیر مستقیم ضد سرطانی
  2.  افزایش ایمنی
  3.  اثر آنتی اکسیدانی
  4. اثر ضد تشکیل غیر طبیعی رگ‌های خون
  5.  اثر ضد التهابی
  6. اثرات ضد باکتریایی و ضد ویروسی
  7. اثر ترمیم بافت آسیب دیده
  8.  اثر محافظت از شیمی درمانی
  9. اثر محافظت از پرتو درمانی

تأثیر مستقیم ضد سرطانی بره موم

بره موم خیلی از عوامل مستقیم ضد سرطانی را داراست. در یک مطالعه اسید کافیئک موجود در بره موم تولید CD4، IL2، IL4 و اینترفرون گاما را در موش‌ها افزایش داد.
اسید کافئیک همچنین از پیشرفت (مفاستاز) سرطان به ریه موش‌های مبتلاء به سرطان سینه جلوگیری می‌کند. بره موم مرگ سلول‌های سرطان ملانوما را در آزمایشگاه باعث می‌شود.

تعدادی از مواد ضد سرطانی موجود در بره موم

اسید کافئیک – پینوسمبرین – گالانژین – کریسین-آرتیپلین C – پینوبانکسین – اسید سینامیک – تریست – اثر افزایش ایمنی(تقریباً همه بیماران سرطانی پس از چند سال ایمنی شان کاهش پیدا می‌کند.)

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

فواید تغذیه ای عسل طبیعی 

 

عسل طبیعی به جهت سهولت جذب بهتر و مقاومت در برابر کوفتگی، مخصوصاً در مورد فعالیت های فیزیکی، مقاومت قوی را ایجاد می کند؛ همچنین کارایی بیشتر فکری را سبب می گردد.
بنابر این هم افراد سالم هم افراد بیمار برای درمان هر نوع ضعف مخصوصاً در موارد هضم یا جذب غذا در بدن به آن نیاز دارند.
به علاوه باعث افزایش رشد نوزادان، تثبیت مقدار کلسیم استخوان، کمک به درمان کم خونی و بی اشتهایی می شود.

فواید عسل طبیعی برای دستگاه گوارش

عسل طبیعی هضم و جذب غذا را بهبود می بخشد و برای مشکلات روده ای مزمن و عفونی مثل یبوست، زخم اثتی عشر یا دوازدهه و ناراحتی های کبد، مفید است.

فواید عسل طبیعی برای سیستم تنفسی

در شرایط آب و هوایی معتدل و سخت، عسل طبیعی درمان شناخته شدۀ خوبی برای سرماخوردگی و ناراحتی ها و عفونتهای دهان و گلو و برونشیت می باشد.
به نظر میرسد این اثر به غیر از خاصیت ضد باکتری بودن، مربوط به اثر آرام کنندگی و تسکین دهندگی فروکتوز موجود در آن باشد.

فواید عسل طبیعی در درمان پوست و زخم

عسل به علت خاصیت مرطوب کنندگی و تقویتی در ساخت کرمهاو مواد آرایشی کاربرد دارد. همچنین از آن در ساخت مواد دارویی یا قرار دادن مستقیم آن بر روی زخم، برای درمان درد ها و زخم های بالینی، زخم معده، زخم واریس و سوختگی یاد کرده اند.
عسل طبیعی به مقاومت بدن در برابر عفونت و ترمیم بافت کمک می کند و موجب تسریع سرعت ترمیم زخم می گردد. اگر پس از سوختگی به موضع مالیده شود، سطح تاول را محدود ساخته و به ترمیم پوست سرعت می بخشد.
در نوشته ها، شواهد تاریخی بسیاری از درمان انسان با عسل و یا کاربرد دامپزشکی (درد و زخم های باز و زخمهای پستان گاو) آن گزارش شده است.
استفاده از نوعی کرم که روزی سه بار از آن استفاده می شود و از مقادیر مساوی عسل، آرد گندم سیاه و روغن زیتون تشکیل شده باشد، در درمان دردها و زخم های باز مثل زخم قانقاریا در اسبها بسیار موفق بوده است.

فواید عسل طبیعی برای ناراحتی های چشم

براساس نظریات سنتی از اروپا، آسیا و آمریکای مرکزی عسل طبیعی، آب مروارید چشم را مداوا می کند یا کاهش می دهد و در صورتی که مستقیماً در چشم ریخته شود، آماس ملتحمه و ناراحتی های مختلف قرنیه چشم را درمان می کند.
این گفته بیشتر در مورد عسل های ملیپونید و ترگونید از آمریکای مرکزی و جنوبی و هند صدق می کند.

بیماری قند (دیابت)

بر خلاف تصور بعضی ها که عسل را برای بیماری دیابت بی ضرر می دانند، مصرف بدون تجویز پزشک برای آنان مضر می باشد.
عسل را تنها می توان با دستور پزشک متخصص جایگزین مقدار قندی نمود که برای بیمار مجاز می باشد و مصرف آن به عنوان قند اضافی بر آنچه در رژیم آنها پیش بینی شده مجاز نیست.
با این وجود در عسل مصرفی بیماران دیابتی هرچه قند فروکتوز بیشتر از گلوکز باشد برای آنها بهتر است، به همین دلیل عسل اقاقیا که فروکتوز بیشتری دارد برای بیماران دیابتی توصیه می گردد.

بررسی ها نشان می دهد که میزان انسولین در هنگام مصرف عسل طبیعی کمتر از مصرف سایر غذاها با کالری مشابه است و میزان قند خون مدت کوتاهی پس از خوردن آن در مقایسه با دیگر غذاهای هم کالری کمی بالاتر بوده است.
در بررسی سلامتی افراد مشخص شده است که مصرف محصولات عسلی، قند خون را کمی نسبت به مصرف مقدار مشابه ساکارز بالا می برد.

درمان دارویی به روش هندو

در نظامهای درمانی سنتی همچون درمان بومی به روش هندو، اساساً از عسل به عنوان غذای نیروبخش برای نوزادان تازه متولد شده، جوانان، افراد مسن و برای دوران نقاهت بیماری و کشاورزان سخت کوش استفاده می شود.

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

معجزه ایی به نام شیر و عسل 

 برخی از خواص خوردن شیر و عسل عبارتند از :

قلیایی کننده خون
تقویت نیروی جنسی
تقویت سیستم ایمنی
کاهنده کلسترول خون
شستشوی کلیه و مجاری ادرار
اثرات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی
کمک به ترمیم شکستگی استخوان و پاره گی بافتی
مقابله با انواع عفونتهای قارچی، ویروسی و غیره
از بین بردن دردهای مختلف بدن خصوصاً دردهای اسکلتی
خونسازی و تحریک مغز استخوان جهت تقویت گلبولهای خونی
درمان زخم معده با ترکیب عسل آویشن
درمان آسم
درمان پروستات
درمان کم خونی و ضعف ناشی از آن با ترکیب عسل یونجه
درمان ناباروری با ترکیب ژل رویال
درمان بیماریهای سیستم عصبی مثل MS، پارکینسون، آلزایمر و صرع با ترکیب ژل رویال

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

فواید عسل و دارچین 

بیماری قلبی

خمیر عسل و پودر دارچین را تهیه کنید و آن را بر روی نان به جای مربا قرار دهید. آن را به طور مرتب به عنوان صبحانه میل کنید.
 این روش باعث پایین آوردن کلسترول، کاهش ضربان قلب، به راحتی نفس کشیدن، بهتر شدن جریان خون و جلوگیری از بیماری قلبی می شود.

معده درد

 مخلوط عسل و پودر دارچین ، درمان کننده درد معده، زخم معده و نفخ می باشد.

بهبود سیستم ایمنی

  •  استفاده روزانه ازعسل و دارچین باعث حفاظت بدن از باکتری و ویروس می شود.
  • عسل، محتوی مقدار زیادی ویتامین و آهن می باشد و بدن را مقاوم می کند.
  • استفاده روزانه ازعسل، باعث عملکرد بهتر گلبول های سفید خون می شود و درنتیجه بهتر با ویروس ها و باکتری های وارد شده به بدن می جنگد.

سوء هاضمه

قبل از هر وعده غذا، پودر دارچین را روی ۲ قاشق غذاخوری عسل بریزید. این کار باعث می شود که اسید معده ترشح شود و غذای وارده به معده را هضم کند و از سوء هاضمه جلوگیری کند.

آنفلوآنزا

عسل محتوی مواد مفید طبیعی است و به این ترتیب از آنفلوآنزا و سرماخوردگی جلوگیری می کند.

افزایش طول عمر

  • نوشیدن چای با عسل و پودر دارچین از بین برنده پیری زودرس می شود.
  • ۴ قاشق غذاخوری عسل و ۱ قاشق پودر دارچین را در ۳ فنجان آب حل کرده و بجوشانید و مانند چای میل کنید. ۴-۳ بار در روز به مقدار ۱/۴ فنجان بنوشید تا پوستی لطیف و نرم داشته باشید.

تاول

– ۳ قاشق غذاخوری عسل با ۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین مخلوط کرده و قبل از خواب، روی تاول بگذارید و صبح مخلوط مالیده شده بر روی تاول را با آب گرم بشویید.
اگر این کار را به مدت ۲ هفته هر روز انجام دهید، تاول را از ریشه از بین خواهید برد.

عفونت پوستی

تمام عفونت های پوستی و اگزما با استفاده از عسل و پودر دارچین درمان می شوند.

کاهش وزن

 ۱ فنجان آب، عسل و پودر دارچین را هر روز و قبل از صبحانه با معده خالی بنوشید.
 اگر مخلوط گفته شده را هر روز بنوشید، از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرده و باعث کاهش وزن می گردد.

سرطان

  • عسل و دارچین، درمان کننده سرطان های معده و استخوان شناخته شده است.
  •  برای ۱ ماه و ۳ بار در روز، ۱ قاشق غذاخوری عسل با ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین را برای جلوگیری از سرطان مصرف کنید.

گرسنگی

  • مطالعات اخیر نشان دهنده این است که شکر عسل نه تنها مضر نیست، بلکه بسیار مفید می باشد.
  •  مقدار مساوی از عسل و دارچین جلوی گرسنگی را می گیرد.
  •  ۱/۲ قاشق غذاخوری عسل در ۱ لیوان آب و مقدار کمی پودر دارچین، باعث می شود که سرزنده تر و دارای انرژی بیشتر باشید.

تنفس بد

صبح ها ۱ قاشق چای خوری عسل و دارچین را با آب گرم مخلوط کرده و بنوشید. این روش باعث راحت نفس کشیدن می شود.

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

خواص انواع عسل

خواص انواع عسل

عسلها غیر از خواص عمومی خود بر حسب این که متعلق به کدام گیاه باشد به دلیل ترکیبات درونی آن گل خواص اختصاصی هم دارد در نتیجه خاصیت درمانی آن نیز تفاوتهایی خواهد داشت.
دامنه طیف رنگ های عسل از سفید به انواع زرد (زرد نارنجی ، زرد مایل به سبز طلایی ، کهربایی ، عقیقی مایل به قرمز و حتی قهوه ای متغیر است)

نوع عسل و رنگ بعضی از عسلها

اقاقیا:

سفید

بهار نارنج:

زرد طلایی

جنگل های مازندران:

زرد مایل به سبز

آویشن:

عقیقی قرمز

کاج جنگل های اروپا:

قهوه ای

کنار:

تیره

همه این ها عسل ها خوب و طبیعی هستند اما به خاطر گلی که زنبور ها از آن تغذیه کرده اند رنگشان متفاوت است.
این باور غلط است که عسل خوب رنگ تیره دارد،هرکدام از این عسل ها علاوه بر خواص دارویی مخصوص عسل، خواص دارویی گیاهی که از آن تغذیه کرده اند را دارا می باشند،چرا که خواص دارویی گیاه به صورت مستقیم از شهد گیاه به عسل تولیدی توسط زنبور منتقل می شود.


خواص انواع عسلها  ، پراکندگی گیاه و زمان برداشت:

 عسل قنقال

خواص دارویی :

ضد سرفه های خلط آور ، نرم کننده سینه ، کنترل اسپاسم


منطقه رویش :

کوهپایه و دشتهای مرکزی ایران (فارس و کنگان)


زمان برداشت عسل :

از اواسط اردیبهشت ماه تا اواخر تیر

 عسل بهار نارنج

خواص دارویی :

مقوی قلب ، ضد بی خوابی ، تقویت اعصاب ، آرام بخش

منطقه رویش :

باغات شمال و جنوب کشور


زمان برداشت عسل :

از اوایل فروردین ماه تا اواسط آن

 عسل آویشن

خواص دارویی :

تقویت بینایی ، ضد صرع ، ضد تشنج ، رفع تشویش ، درمان تنگی تنفس و معالج دردهای مفاصلی

منطقه رویش :

کوههای البرز مرکزی ( لار، تهران ، دامنه دماوند و سبلان )

زمان برداشت عسل :

از اواخر تیر ماه تا اواخر آن

پ عسل ریحان

خواص دارویی :

ضد میگرن ، تقویت عمومی بدن ، تقویت اعصاب ، ضد کم خوابی

منطقه رویش :

دشتهای اصفهان ( مبارکه )

زمان برداشت عسل :

مردادماه

 عسل شوید

خواص دارویی :

نیرودهنده ، مقوی معده ، ازدیاد شیر مادران ، آرام بخش ، حاوی اسیدهای معدنی

منطقه رویش :

ورزنه ، اصفهان ، رودشت ، اژه

زمان برداشت عسل :

از اواخر تیر ماه تا اواخر مردادماه

 عسل سیاه دانه

خواص دارویی :

ضد دردهای مفاصلی ، ضد سرفه ، تصفیه کننده خون ، ضد دردهای قائدگی ، ضد سنگ کلیه و مثانه

منطقه رویش :

فلارت ، لردگان ، چهارمحال بختیاری ، اصفهان

زمان برداشت عسل :

از اواخر اردیبهشت ماه تا اواخر خردادماه

 عسل زولنگ

خواص دارویی :

درمان دردهای مفصلی و کمردرد ، تقویت دستگاه گوارش ، تصفیه کننده خون

منطقه رویش :

مناطق سردسیر زاگرس مرکزی

زمان برداشت عسل :

تیرماه

 عسل اکالیپتوس

خواص دارویی :

ضدمالاریا ، ضد امفولانزا ، ضدسرماخوردگی ، ضدبرونشیت

منطقه رویش :

فسا، جهرم، جنگل کوثر ، خوزستان

زمان برداشت عسل :

از اوایل اردیبهشت تا نیمه خردادماه

 عسل یونجه

خواص دارویی :

چاق کننده ، ازدیاد شیر مادران ، ضد سرفه ، تقویت اعصاب ، معالج رعشه و تصفیه کننده خون

منطقه رویش :

کشتزارهای قم و اصفهان

زمان برداشت عسل :

اوایل تیرماه تا اواخر مردادماه

 عسل مریم گلی

خواص دارویی :

ضد عفونت بدن ، مقوی معده ، نافع برای سرفه ، ضد عفونی کننده دستگاه گوارش

منطقه رویش :

دامنه های زاگرس جنوبی در کوهپایه های دنا

زمان برداشت عسل :

اواسط خرداد ماه تا اواخر آن

 عسل کنار

خواص دارویی :

ضد کم خونی ، تقویت قوای جنسی ، تقویت اعصاب ،دارای پروتئین هیدرولیزری تقویت اعضای رئیسه بدن

منطقه رویش :

کوهپایه های جنوب کشور ( لارستان فارس تا چابهار)

زمان برداشت عسل :

از اوایل شهریور تا اواسط آبان

 عسل جعفری

خواص دارویی :

بسیار مقوی ، خلط آور ، ملین دفع کننده سنگ کلیه

منطقه رویش :

کشتزارهای منطقه اصفهان

زمان برداشت عسل :

اوایل تیرماه تا اواسط مردادماه
 

 عسل گشنیز

خواص دارویی :

درمان سرفه های تحریکی ، دردهای عضلانی ، سهولت در هضم غذا ، ضد صرع و تشنج ، ضد حساسیت و آلرژی

منطقه رویش :

کشتزارهای منطقه کرمانشاه و کردستان

زمان برداشت عسل :

خردادماه

 عسل گون گز انگبین

خواص دارویی :

درمان پوکی استخوان ، پا درد ، کمر درد و دردهای مفاصلی ، تقویت اعصاب و دستگاه گوارش

منطقه رویش :

کوه های زاگرس مرکزی( کوهرنگ ، زرد کوه ، بازفت)

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

اشاره به عسل در قرآن که خداوند آن را در دو آیه ذکر کرده است، نخست در سوره محمد(ص) آیه ۱۵ که خداوند در ستودن بهشت به نیکوکاران وعده داده است که در آنجا نهرهایی از عسل پاک و ناب روان است و سپس در سوره نحل که خواص شفابخش آن را یادآوری فرموده است.
در آیه‌های ۶۸ و ۶۹ این سوره در مورد عسل و زنبور عسل چنین می‌فرماید: «وَأَوْحَى رَبُّکَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِی مِنَ الْجِبَالِ بُیُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا یَعْرِشُونَ(نحل/۶۸)؛ ثُمَّ کُلِی مِنْ کُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُکِی سُبُلَ رَبِّکِ ذُلُلًا یَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَةً لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ (نحل/۶۹). و پروردگار به زنبور عسل الهام کرد که در کوه‌ها و درختان و آنچه (از داربست‌ها) بر می‌افرازند، خانه‌‎هایی بساز. آن‌‎گاه از همه ثمرات بخور، پس در راه‌‎های پروردگارت که (به الهام او برای تو) همواره شده است برو از شکم آن‌ها شربتی با رنگ‌های گوناگون بیرون می‌‎آید که در آن شفایی برای مردم است. بی‌شک در این (کار زنبور عسل) نشانه‌‎ای است (از قدرت خدا) برای مردمی که می‌‎اندیشند.

در تفسیر آیه ۶۸ سوره «نحل» چنین آمده که پروردگارت به زنبور عسل وحی فرستاد؛ در اینجا لحن قرآن به طرز شگفت‌انگیزی تغییر می‌یابد، در عین ادامه دادن بحث‌ها در زمینه نعمت‌های مختلف الهی و بیان اسرار آفرینش در این سوره، سخن از زنبور عسل و سپس خود عسل به میان می‌آورد، اما شکل یک ماموریت الهی و الهام مرموز که نام وحی بر آن گذارده شده است.

نخستین ماموریت زنبوران در این آیه ماموریت خانه‌‎سازی ذکر شده است و این شاید به خاطر آن است که مسأله مسکن مناسب نخستین شرط زندگی است و به دنبال آن فعالیت‌های دیگر، امکان‌پذیر است.
در آیه ۶۹ سوره «نحل»، دومین ماموریت زنبورعسل شروع می‌شود، چنان که قرآن می‌فرماید: «ما به او الهام کردیم که سپس از تمام ثمرات تناول کن و راه‌هایی که پرودگارت برای تو تعیین کرده، به راحتی بپیما.» سرانجام، آخرین مرحله ماموریت آن‌ها را به صورت یک نتیجه این چنین بیان می‌کند: «از درون زنبوران عسل، نوشیدنی مخصوص خارج می‌شود که رنگ‌های مختلفی دارد.»

 

تحقیقات علمی درباره عسل

جالب این که دانشمندان از طریق تجربه به این حقیقت رسیده‌اند که زنبوران به هنگام ساختن عسل آن چنان ماهرانه، عمل می‌کنند که خواص درمانی و دارویی گیاهان محفوظ مانده و به عسل منتقل می‌شود. و در ماجرای برنامه زندگی زنبوران عسل و ارمغانی که آن‌ها برای جهان انسانیت می‌آورند، که هم غذاست و هم شفا و هم درس زندگی، نشانه روشنی از عظمت و قدرت پروردگار است، برای جمعیتی که می‌اندیشند.

 

به بیان دیگر تعبیر وحی درباره زنبور عسل به معنای الهام غریزی است که در نهاد این حشره گذاشته شده است. حال با توجه به این که همه موجودات جاندار با هدایت غریزی به زندگی خود ادامه می‌‎دهند، باید دید چه ویژگی در زنبور عسل هست که خدای متعال چنین تعبیری را در خصوص این حشره به کار برده است؟
رسول اکرم(ص) می‌‎فرماید: «مؤمن مانند زنبورعسل است؛ اگربا او کنار بیایی و همکاری کنی او هم سودمند است، اگر از او اندرزی بپرسی او برای تو سودبخش است، اگر درکنار او بنیشینی برای تو سودآور است، همه چیز او سودمند است چون همه چیز زنبورعسل سودمند است.»

در زندگی زنبور عسل، شگفتی‌های فراوانی برای درس‌‎آموزی و عبرت‌اندوزی نهفته است که قرآن ما را بدان دعوت می‌کند. قرآن از وحی به زنبور عسل سخن به میان آورده که این نکته نشانگر شرافت و عظمت این حشره به ظاهر حقیر است. برخی بر این باورند که سه ویژگی منحصربه‌فرد در زنبوران عسل موجب شده خداوند آنان را شایسته دریافت مدال افتخار وحی کند: ویِژگی تسکین‌دهی، غذایی سالم، محصولی طبیعی و دلپذیر.

همچنین از نیش زنبور عسل به علت خاصیت قلیایی و اسیدی بودن آن در درمان بیماری‌ها، استفاده می‌کنند؛ خود عسل نیز خاصیت درمانی و همچنین مقدار کمی هم خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد.
روس‌ها، در جنگ جهانی دوم، ازعسل برای پوشش زخم خود استفاده می‌‎کردند، به این ترتیب، زخم، رطوبت خود را حفظ می‌کرد و جای زخم ترمیم می‌شد.
همچنین به دلیل غلظت عسل، قارچ یا باکتری در زخم رشد نمی‌کرد. به فردی که از حساسیت گیاه خاصی رنج می‌‎برد نیز عسلی که از همان گیاه ساخته شده است می‌دادند تا نسبت به آن حساسیت مقاوم شود.
عسل از لحاظ قند و ویتامین K غنی است. بنابراین می‌توان برای بار دیگر تأکید کرد که دانش قرآن در رابطه با عسل، منشاء و خصوصیات آن بسیار از زمان خود جلوتراست.

  • Honey mother
  • ۰
  • ۰

گرده گل چیست؟

ترکیبات – خواص گرده گل:

گرده گل یکی از محصولات داخل کندو است که بیشتر کار آن را گیاهان انجام می دهند. زنبورها گردههای گلها را جمع آوری و در سلولهای شانها ذخیره می کنند.
زنبور عسل شش عدد پا دارد که جفت عقبی آنها دارای حفره‌هایی به نام سبد (کیسه گرده) می‌باشند. زنبور عسل گرده‌های گل را در آنها پر کرده و با خود به کندو حمل می‌کند (این سبدها در کارگران بزرگتر از نرها است)، سپس با سر خود آن گردهها را در سلولهای مومی فشار می دهد و مقداری عسل روی آن می ریزند تا هوا به داخل آن نرفته و فاسد نشود.
میزان پروتئین دانه‌های گرده، بیش از ۴۰ درصد بوده که در گونه‌های گیاهی متفاوت است. ترکیبات اسیدهای آمینه به صورت آزاد و یا ترکیب، قادر به تامین نیاز غذایی لاروهای زنبور‌عسل می‌باشند. جمع‌آوری دانه‌های گرده کار بسیار دشواری است ولی زنبور‌عسل با سرعت و مهارت خاصی آنها را جمع‌آوری می‌نماید.
هر زنبور عسل قادر به جمع‌آوری و حمل پنج میلیون دانه گرده می‌باشد که عمدتاً در بند اول (پنجه) پاهای سوم بسته‌بندی شده و به کندو حمل می‌شوند اما به لحاظ اینکه بدن این حشره مملو از موهای انبوه و منشعب است، دانه‌های گرده به این موها نیز می‌چسبند و راندمان کار گرده افشانی در گیاهان به مقدار زیادی افزایش می‌یابد و بدین علت زنبورعسل نقش بسیار مهم و چشمگیری در افزایش کمی و کیفی بسیاری از محصولات کشاورزی ایفا می‌نماید.
مقدار ویتامینهای موجود در عسل، بستگی به میزان گرده گلی دارد که توسط زنبوران عسل به آن افزوده میشود. البته منشاء ساختمانی عسل، ارتباطی با دانههای گرده ندارد و ممکن است بعضی مواقع گرده های ذخیره شده در کندو، به مقدار جزئی با عسل مخلوط شوند. عسل تصفیه نشده و عسل با موم (شان) از نظر ویتامینها، غنی است و تصفیه عسل، باعث کاهش ویتامینهای عسل می گردد.
البته بعضی افرد، ممکن است نسبت به دانه های گرده موجود درعسل حساسیت داشته باشند.

  • Honey mother